Oficijelna web stranica JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš

Obilježavanje završetka projekta energetske efikasnosti na objektima JKP “Vodostan” na Karašnici

Danas sa početkom u 10 sati u Ilijašu, upriličeno je obilježavanje završetka projekta energetske efikasnosti na objektima JKP “Vodostan” na Karašnici.

-“Prije svega želim da uputim čestitke svim građanima BiH povodom Dana nezavisnosti a građanima Ilijaša čestitam i Dan reintegracije općine Ilijaš. Čast mi je da smo  i ove godine  dio programa povodom obilježavanja Dana općine a razlog je završetak važnih i značajnih  projekti u vodovodnom sistemu Ilijaša. Prošle godine  završen je projekat energetske učinkovitosti objekta na Karašnici pri čemu je zamijenjen krov, stolarija i fasada. Radi se o objektu izgrađenom  60–ih  godina kome je zbog oštećenog krova i dotrajale stolarije voda uslijed kiše ulazila u unutrašnjost objekta, što je zahtjevalo  hitno djelovanje. Zgrada je sada pored energetskih efekata i ušteda, te dugih funkcionalnih prednosti dobila potpuno novi estetski izgled. Prisutnim je prezentiran i projekat rekonstrukcije taložnice također završen u prošloj godini”, izjavila je direktorica Vodostana gđa. Belma Zukić.

JKP “Vodostan” pripremio je malu izložbu fotografija u kojoj su  pokazali tok realizacije projekata i njihov izgled prije i poslije rekonstrukcije. Slikom su prikazani  značajniji projekti realizirani  u predhodnom periodu  koji se odnose na vodozahvatne i objekte za obradu vode. Povod za ovakvu izložbu je činjenica da se rekonstrukcijom taložnice i energetske efikanosti u potpunosti završili obnovu i modernizaciju  svih objakata od izvorišta do rezervoarskih prostora, što je garant stabilnosti i sigurnosti sistema vodosnabdijevanja.