Oficijelna web stranica JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš

JKP ”Vodostan” d.o.o. Ilijaš u protekle tri godine ostvario izuzetne  poslovne rezultate

JKP”Vodostan”d.o.o Ilijaš brzorastuća je kompanija koja je u protekle tri godine ostvarila izuzetne  poslovne rezultate i rast svih ključnih finansijskih parametara.

Kontinuiran rast i razvoj i pretvaranje prepreka u prednosti izazovi su koje je uspješno savladalo 1.216 brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini od ukupno 32.000  koji su uzeti u obzir prilikom rangiranja kompanija, pokazali su analize LRC-a i Poslovnih novina. Izuzetan i kontinuiran poslovni uspjeh ovih kompanija zaslužio je biti prepoznat i priznat kao vrlo važan faktor u razvoju domaće privrede, pa je u Tarčin Forest Resortu kod Sarajeva održana prva poslovna konferencija “Učinak brzorastućih kompanija na bh. ekonomiju”. Tom prilikom su uručeni certifikati predstavnicima najuspješnijih kompanija, među kojima i Belmi Zukić direktorici JKP”Vodostan”d.o.o Ilijaš.

Za potrebe rangiranja korišteni su zvanični podaci koje je ustupio LRC d.o.o. – najveća bonitetna agencija u BiH i suorganizator konferencije, a direktor ove brzorastuće kompanije Emil Kučković kazao je kako su rangirane kompanije generirale nova radna mjesta te tako imale pozitivan utjecaj na tržište rada, u vremenu kada mnogi žele otići iz zemlje.

”Konferenciju je obilježila premijerna dodjela priznanja predstavnicima brzorastućih kompanija u BiH, a o čijem smo značaju pričali proteklih pet mjeseci. Na panelima pod nazivom ‘Kako zadržati kvalitetan kadar u BiH’’ i ‘Važnost digitalizacije kao preduvjeta rasta ekonomije’ saznali smo odgovore na pitanja kako zadržati trendove rasta u poslovanju”, kazala je Alena Ahmetspahić-Fočo, direktor Projekta.

Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, naglasio je kako brzorastuće kompanije danas predstavljaju jedan od značajnijih faktora koji imaju utjecaj na investiranje i ekonomski rast, a pozitivne prakse ovih kompanija danas se u svijetu koriste kao model, budući da su njihovi poslovni procesi u savršenom skladu.

Zlatan Dedić, pomoćnik direktora za finansije Udruženja poslodavaca Federacije BiH, kaže kako je potrebno osigurati bolje uslove rada i veće plaće, ali da je kreiranje uslova da se to ostvari kompleksan proces koji uključuje značajne napore više aktera.

Jasno je da su brzorastuće kompanije uradile nešto što ih diferencira od drugih kompanija i omogućava im da ostvare uspjeh i  kontinuiran rast i razvoj, pokazale su analize LRC-a i Poslovnih novina – organizatora konferencije. Suorganizator manifestacije je Vanjskotrgovinska komora BiH.