Oficijelna web stranica JKP "Vodostan" d.o.o. Ilijaš

Važno obavještenje iz JKP “Vodostan” d.o.o. Ilijaš

Poštovani  korisnici usluga vodosnabdijevanja,

Ekstremno visoke tempereture prouzrokovale su smanjenje dotoka vode na svim izvorištima u nadležnosti Preduzeća, s druge strane bilježimo prekomjernu potrošnju u predhodnim danima. Primjera radi na centralnom vodovodu  umjesto 60 l/s koje obezbijeđuje sve potrebe za pitkom vodom stanovništva i privrede, zahvata se 80 l/s. Zaključujemo da je 20 l/s neracionalna potrošnja koja se koristi za punjenje bazena, zalijevanje travnjaka i slićnu nepotrebnu potrošnju.

Molimo sve građane da  prestanu sa korištenjem vode u ove svrhe i da se voda koristi racionalno kako bi sačuvali redovno vodosnabdijevanje.

Kontinuirano pratimo i mjerimo stanje na svim  izvorištima i vodozahvatima i poduzimamo potrebne mjere da se sistem održi u funkciji.

Ukoliko se ovakav trend neracionalne potrošnje nastavi prisiljeni smo, u interesu svih građana,  obustaviti isporuku vode neodgovornim pojedincima. (Član 69.stav (1) tačka g) Uredbe o opštim uslovima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvodnju otpadnih i atmosferskih voda.”Službene novine KS br.22/16).

Hvala na razumijevanju,

 

 

JKP”Vodostan”d.o.o Ilijaš